Антикорозійна грунт-фарба: основні характеристики та спосіб застосування

Антикорозійна грунт-фарба від PROMMAX

Корозія металевих поверхонь є однією з основних проблем, з якою можуть стикнутися власники металевих конструкцій. Іржа значно скорочує термін експлуатації металевих виробів та споруд, погіршити їх естетичний вигляд і вплинути на надійність конструкції. У таких випадках важливо вжити заходів для захисту металу від корозії. Одним з найефективніших методів захисту є схема, де використовується антикорозійна грунт-фарба по металу або іншими словами фарба для металу по іржі. Фарба для заліза є не просто ефективним та надійним способом покриття металевих конструкцій та виробів. Даний вид фарби використовується не тільки для невеликих металевих конструкцій, але й для складних металоконструкцій, мостових, інженерних та гідротехнічних споруд. Всі фарби нашого виробника є дуже якісними та представлені в широкому асортименті.

Антикорозійна грунт-фарба: характеристики, вид та склад

Фарба антикорозійна є спеціально розробленим матеріалом, що поєднує в собі властивості грунту (грунтовки) та фарби. На нашому сайті доступні до замовлення різні види грунтовок. Фарба грунтовка для металу включає в себе компоненти, які дозволяють захистити метал від корозії.

Фарба антикорозійна склад:

  • пігменти та в’яжучі матеріали
  • антикорозійні домішки
  • розчинники та допоміжні речовини.

Характеристики, які має антикорозійна фарба по металу

Антикорозійна грунт-фарба або фарба для заліза має властивість добре прилипати до металевої поверхні, що забезпечує надійний захист від корозії. Саме висока адгезія є ключовою перевагою цієї продукції. Наша антикорозійна фарба має стійкість до вигорання під дією сонячних променів, що забезпечує тривалий захист і довговічність покриття. Висока хімічна стійкість, яку має наша фарба для заліза дозволяє застосовувати її в умовах, де є вплив агресивних хімічних речовин. Також антикорозійна фарба по металу має певну еластичність. Ця властивість дозволяє їй адаптуватися до розширення та стиснення металевої поверхні під час зміни температурного режиму та кліматичних умов. Вона поєднує в собі властивості захисного грунту та декоративної фарби, забезпечуючи надійний захист та естетичний вигляд виробам та конструкціям.

Антикорозійна грунт-фарба та способи її застосування

Перед тим як наносити фарбу на поверхню потрібно провести підготовчі роботи. Зняття іржі, той пункт, який не можна пропускати в жодному разі. Як зняти іржу з металу? Існує 4 способи:

  • механічний – металевою щіткою чи шліфувальним абразивом;
  • хімічний – спеціальні розчинники або конвертери іржі;
  • електролітичний – за допомогою електричного струму;
  • та абразивний – використання піскоструйного або гранатного абразиву для очищення металевої поверхні від іржі.

Після якісного очищення поверхні потрібно провести дегрезацію. Поверхню слід ретельно очистити від жирів та інших забруднень за допомогою розчинників або спеціальних засобів для дегрезації. Далі потрібно провести етап шліфування. Це також важливий аспект перед нанесенням фарби. Він потрібен для того, щоб фарба грунтовка по металу лягала рівномірним шаром. Після підготовки поверхні наноситься один або декілька шарів антикорозійної грунт-фарби за допомогою кисті, валика або розпилювача. Після нанесення фарби слід дати їй висохнути.

Антикорозійна фарба по металу часто використовується як фарба для кованих виробів та фарба для металевих воріт. Адже ця якісна продукція від надійного виробника з Полтави PROMMAX – має попит на ринку та відповідає всім державним стандартам. Доступна до замовлення.

Підпишіться на нас в Instagram та Facebook.