Правильний вибір кольору: ТОП 7 помилок при фарбуванні стін

Правильний вибір кольору | PROMMAX

Щоб ремонт не приносив негативних емоцій, а ваші нервові клітини не витрачалися дарма, потрібно знати лайфхаки та вміти ними користуватися. Фарбування будь-якої поверхні це нелегка справа і якщо ви раніше цього не робили, то потрібно знати мінімальні правила, щоб отримати класний результат. Щоб стіни, які ви фарбуєте, виглядали гарно та стильно, і щоб сам процес фарбування пройшов легко і швидко, рекомендується уникати поширених помилок, які часто роблять новачки у сфері ремонту. Для того, щоб фарба наносилася рівномірно та мала акуратний вигляд на стіні, потрібно знати яких помилок уникати та враховувати їх у своїх майбутніх роботах. Правильний вибір кольору стін – це теж один з надважливих етапів, але про нього поговоримо вкінці. Види фарб для стін від PROMMAX допоможуть вам зробити якісний ремонт.

ТОП помилок: правильний вибір кольору, підготовка стін та інші

Якісні й професійні фарби від виробника PROMMAX значно спрощують процес фарбування. В асортименті нашої компанії є широкий вибір фарб та грунтовок за доступними цінами. Нанесення верхнього покриття – це останній етап роботи, який буде означати закінчення ремонту. Але цей останній етап потрібно зробити правильно.

Помилка №1 – неправильно підготовлені стіни

Підготовка поверхні перед фарбуванням є ключовим етапом для отримання якісного та довговічного результату. Перед початком будь-яких робіт винесіть меблі та інші предмети з приміщення. Якщо це неможливо, закрийте захисним покриттям. Перевірте стіни на наявність тріщин, виїмок чи інших пошкоджень. Виправте їх за допомогою шпаклівки або грунтовки, забезпечуючи рівність поверхні. Видаліть пил, бруд зі стін за допомогою пилососа чи м’якої ганчірки. Це сприятиме кращій адгезії фарби до поверхні. Проведіть ґрунтування стін для покращення адгезії фарби. Грунт вирівнює пористість поверхні та забезпечує стійкість фарби. Закрийте вікна, двері та інші елементи, які не потрібно фарбувати, за допомогою малярської стрічки та паперу.

Помилка № 2 – ігнорування ґрунтування стін

Грунтовка забезпечує більш низьку гігроскопічність поверхні, що дозволяє економити засіб для фарбування. Також основа надає «зчеплення» поверхні з фарбою, що покращує профарбовування стін. Обирайте правильну ґрунтовку для стін від PROMMAX. Нанесіть її щіткою вертикально невеликими смугами, а потім горизонтально – перпендикулярно до першого шару. Після висихання основи можна покрити поверхню першим шаром фарби.

Правильний вибір кольору: помилка № 3 – неправильний вибір кольору

Обираючи колір фарби для стін потрібно враховувати не тільки розміри та освітлення кімнати, але й колірну гаму меблів. Хорошим рішенням буде вибирати кольори, які гармоніюватимуть з кольорами меблів та аксесуарів. Наприклад, якщо диван має світлі тони, то стіни можна пофарбувати у темніші відтінки. Важливо враховувати всі ці аспекти та обов’язково проконсультуватися з виробником. Правильний вибір кольору – 75% успіху фарбування.

Помилка № 4 – неправильний вибір інструментів для фарбування

Якщо ви вже обрали якісну фарбу PROMMAX, то цього недостатньо. Варто звернути особливу увагу на вибір інструментів для фарбування. Використання високоякісних інструментів важлива. Щітка або валик мають бути якісними. Для фарбування першого шару потрібно обрати щітку з ворсом 1-1,5 см. Для повторного фарбування краще підійде валик с коротким ворсом – 6-7 мм, він допоможе використати фарбу більш економно і точно не залишить «патьоків». Важливо використовувати щітку з натуральним ворсом.

Помилка №5 – нанесення фарби по-різному

Наносити фарбу в різні сторони неправильно. Техніка фарбування стін має бути професійною та однаковою. Потрібно обрати один варіант. Горизонтальний або вертикальний. Комбінувати ці варіанти не можна, адже всі мазки в різні боки проявляться після висихання фарби. При фарбуванні в декілька шарів можна чергувати методи, наприклад, перший шар пофарбувати вертикально, другий – горизонтально.

Помилка №6 – фарбування в один шар

Нанесення фарби в один шар може виявитись нерівномірним, а якщо Ви хочете змінити колір поверхні кардинальним чином, швидко закінчити роботу точно не вдасться. Навіть якщо Ви змінюєте світлий відтінок на більш темний, перший колір буде проступати. Тому наносимо в один шар, очікуємо допоки він висихає і далі наносимо ще один шар.

Правильний вибір кольору: помилка № 7 – фарбувати “по-свіжому”

Категорично заборонено наносити другий шар фарби, допоки перший ще не висох повністю. В результаті непросохлий шар починає відриватись, налипати на щітку чи валик. Щоб уникнути цього, ознайомтеся з детальною інструкцією фарби від виробника і потім починайте фарбування. Фарба для внутрішніх робіт відрізняється від фарби для зовнішніх.

Фарбування дозволяє легко оновити вигляд приміщення. Ви можете змінити кольори, створюючи новий стиль і атмосферу у приміщенні. Отже, фарбування стін – це не тільки спосіб покращити зовнішній вигляд приміщення, але і можливість виразити свою творчість та створити комфортну обстановку у своєму житлі. Головне обрати якісну фарбу – від надійного виробника з Полтави PROMMAX.

Підпишіться на нас в Instagram та Facebook.