Фарбування стін правильно: помилки, які потрібно знати

Фарбування стін правильно | PROMMAX

Фарбування стін правильно – це один із найпопулярніших та доступних способів оновлення інтер’єру вашого житла. Однак, навіть найпростіша робота може призвести до незадоволення результатом, якщо ви не урахуєте деякі важливі аспекти. Якщо ви маєте намір фарбувати стіни під час ремонту, важливо бути свідомими всіх тонкощів самостійної роботи, щоб уникнути неприємних сюрпризів, таких як нерівно розподілена фарба або незрозуміла грудка фарби.

Фарбування – це не швидка справа. Варто розуміти, що ваші стіни миттєво не перетворяться на ідеально рівні. Фарбування стін правильно – це завдання, яке пов’язане з численними нюансами. Процес може затягнутися через неправильно підібрану фарбу, недоцільно підібраний валик або неправильно нанесений шар фарби. Звісно, навички та практика грають важливу роль у досягненні успіху. Тому сьогодні розбираємо ТОП-4 помилок, які не потрібно допускати в процесі фарбування.

ТОП-4 помилок, які допускають під час фарбування стін не правильно

Помилка № 1 – стіни підготовані погано

Почніть з ретельного очищення та шліфування стін перед фарбуванням. Відсутність цієї підготовки може призвести до нерівностей та некрасивих слідів на покритті. Враховуйте також, що пил, ворс від пензлів та інші дефекти матимуть негативні наслідки для ваших стін. Для того, щоб уникнути зайвих затрат часу та матеріалів рекомендується перед фарбуванням провести повну підготовку стін. Використовуючи наждачку або інші інструменти гарно пропрацюйте стіни від дефектів та нерівностей. Після цього видаліть пил за допомогою щітки. Якщо на стіні з’явились плями, ви можете їх легко видалити, протерши поверхню вологою губкою з милом. Насправді все просто – щоб отримати результат, потрібно зробити колосальну та якісну підготовку.

Помилка №2 – ви не використовуєте грунтовку

Не пропускайте етап ґрунтування. Це може призвести до нерівномірного покриття та зайвих витрати фарби. Існує важливий аспект: ґрунтовка зменшує гігроскопічність поверхні, допомагає зекономити фарбу та забезпечує кращу адгезію фарби до стін. Ось що слід робити: виберіть підходящу ґрунтовку для стін та нанесіть її на поверхню пензлем вертикально, створюючи невеликі смуги, а потім нанесіть ще один шар горизонтально, перпендикулярно першому. Після того, як ґрунтовка висохне, ви можете наносити перший шар фарби, отримуючи якісне та довговічне покриття стін. Не знаєте де замовити грунтовку? PROMMAX пропонує широкий вибір грунтовок для своїх клієнтів. Деталі тут.

Помилка № 3 – використання низькоякісної фарби

В бажанні зекономити потрібно пам’ятати, що дешева фарба не тільки зіпсує стіни, але і не дасть вам очікуваного результату. Низькоякісні фарби можуть не лише дати поганий результат, але і швидко вицвітають або стають нестійкими до зносу. Як правильно підібрати фарбу, та який колір краще обрати? Телефонуйте нам і ми допоможемо вам підібрати гарну та якісну фарбу за приємною ціною.

Помилка № 4 – надмірне нанесення фарби

Коли людина думає, що чим більше фарби вона нанесе, тим кращий результат отримає – то вона дуже помиляється. Фарбу потрібно наносити у два шари. Спочатку перший шар, а після його повного висихання тільки другий. Обирайте якісні пензлі та щітки для нанесення фарби. І обов’язково враховуйте температурний режим всередині будинку та за вікном. Оптимальний варіант для проведення робіт з фарбування поверхні – денний час, без падаючих у вікно прямих сонячних променів. Південну сторону краще фарбувати вранці або ввечері, коли сонце світить не так яскраво.

Висновки

Отже, якщо дотримуватися правил фарбування стін правильно та не допускати помилок, Ви отримаєте класний результат та зможете оновити інтер’єр свого будинку. Дотримуючись вказівок та порад – Ви зможете зробити ремонт без зайвих затрат та за короткий термін, а це важливо! Маєте питання – телефонуйте нам.

Підпишіться на нас в Instagram та Facebook.