Як зробити, щоб фарба не вигорала на сонці?

Фасадна фарба від виробника | PROMMAX

Оздоблення фасаду будівлі – важливий етап ремонту. Для оздоблення фасаду існує низка цікавих та стильних концепцій. Проте, важливо враховувати, що відповідно до стандартів довговічності та практичності, фарба повинна витримувати випромінювання сонця, щоб запобігти вигоранню пігменту та зберегти естетичний вигляд на тривалий час. Додатково, до захисту від вологи та забруднень, слід також пам’ятати про те, що сонячне випромінювання може впливати на колір та структуру матеріалу фасаду, знижуючи його привабливість з часом. Тому обираючи варіант оздоблення, слід віддавати перевагу матеріалам та фарбам, які мають вбудовану стійкість до УФ-променів, щоб забезпечити тривалу стійкість кольорів вашого будинку навіть при впливі сонця.

Що впливає на вигоряння фарби?

Вибір стійкого до вигорання кольору для фасаду – завдання, яке може бути складним та цікавим. Ви маєте можливість обирати серед різноманітних варіантів, але швидкість вигорання завжди залежить від кількох ключових факторів, що робить це завдання ще більш відповідальним.

Причина № 1 – географічне розташування

Місцеположення вашої будівлі визначає, наскільки інтенсивно впливатимуть сонячні промені на фасад. В різних регіонах вигорання кольору може відрізнятися.

Причина № 2 – орієнтація об’єкта

Південна сторона будинку зазвичай отримує більше сонячного світла, і, отже, кольори на цьому боці можуть швидше вигорати, порівняно з північною стороною.

Причина № 3 – світлостійкість колорантів

Вибір конкретного відтінку також важливий, оскільки різні фарби мають різну стійкість до вигорання. Деякі кольори можуть бути менш стійкими до УФ-променів, ніж інші.

 

Яка фарба краща?

Обираючи фарбу для зовнішнього оздоблення, слід враховувати якість матеріалів та звертатися до фахівців, які допоможуть забезпечити тривалість та стійкість вашого фасаду до сонячних впливів. Виробник фарби № 1 в Полтаві пропонує якісну фасадну фарбу за приємними цінами. Наша фарба має високий поріг стійкості та не буде вигорати на сонці.

Рекомендації щодо вибору фарби:

  1. Обирайте фарби, які призначені спеціально для зовнішнього використання, такі, як фасадні фарби. Вони зазвичай мають захисні компоненти, які запобігають вигоранню.
  2. Деякі виробники пропонують спеціальні сонцезахисні фарби, розроблені для захисту від УФ-променів. Ці фарби мають вбудовані компоненти, які допомагають зберегти колір та якість покриття.
  3. При виборі конкретного кольору слід дізнатися про його світлостійкість. Більш яскраві та насичені кольори можуть бути менш стійкими до вигорання, тому для зовнішнього оздоблення кращим вибором стануть менш насичені відтінки.
  4. Зверніться до виробника та проконсультуйтеся. Наші спеціалісти  можуть надати конкретні поради щодо вибору фарби для вашого конкретного проекту та кліматичних умов.
  5. Надзвичайно важливо правильно підготувати поверхню перед фарбуванням, включаючи видалення старої фарби, вирівнювання поверхні, а також нанесення грунтовки.
  6. Після фарбування регулярно перевіряйте стан фарби та вчасно виправляйте пошкодження, щоб вони не розповсюджувалися та не погіршували стан покриття.

Всього 6 простих рекомендацій зможуть допомогти Вам збільшити термін експлуатації фарби та зроблять Ваш дім чудовим, як всередині, так і ззовні. Наша компанія надає широкий вибір різних фарб, грунтовок, кварцгрунту та бетон контакту.

Підпишіться на нас в Instagram та Facebook.