Як мити пофарбовані стіни: лайфхаки для господинь

Як мити пофарбовані стіни: лайфхаки для господинь | PROMMAX

Багато людей при будівництві дому, або ж при ремонті обирають фарбування стін. Це швидко, зручно, економно та завжди цікаво. Великою перевагою фарбованих стін є також і те, що їх можна мити. Але з іншої сторони шпалери теж зараз роблять миючі. Насправді кожен сам обирає вид обробки стін та перелік робіт. Господині часто стикаються з питанням “Як мити пофарбовані стіни?”. Отже, давайте в даній статті розберемо це питання. Використовуючи наші поради та лайфхаки Ви забудете про грязні стіни, сварки та переживання.

5 корисних порад як мити пофарбовані стіни

Миття пофарбованих стін може здатися нудним процесом або для декого навіть задачею з зірочкою. Але в реальності, це досить швидкий процес (звісно якщо Ви не вилили на стіну літру олії чи не писали ядовитими маркерами). Враховуючи кількість та різновид фарб, вони в основному всі можуть митися. Але є і виключення. Тому фарбуючи стіни зберігайте інформацію про фарбу, щоб потім з легкістю за нею доглядати.

Порада 1

Використовуйте звичайний мильний розчин для миття водно-дисперсійних фарб. Для приготування розчину вам знадобиться 50 грамів господарського мила, яке потрібно натерти в миску та додати 500 мл чистої, теплої води. Далі беремо губку середньої жорсткості, змочуємо мильним розчином (гарно віджимаємо) та починаємо відтирати плями. Важливий аспект, після того, як Ви помили стіни, не витирайте їх рушником чи папером, дайте стіні висохнути самостійно.

Порада 2

Для масляних та алкідних фарб використовуйте нашатир, який потрібно приготувати з розрахунку 1 столова ложка на 1 літр теплої води. А далі прости процес миття стін – змочити губку в розчині й обережно протерти місця з забрудненням.

Порада 3 як мити пофарбовані стіни

Для миття стін, які пофарбовані латексними фарбами краще використовувати звичайну соду. Якщо Вам потрібно помити велику стіну, то зробіть розчин: 3 літри теплої води +100 грамів харчової соди + 50 мл нашатирю. І не забудьте одягнути рукавички, щоб захистити руки.

Порада 4

Жирні плями на кухонних стінах викликають жах. Але практично кожен з цим стикався. Тому ловіть лайфхак, як же відмити той жир від стіни. Перший етап – стерти жир. Далі беремо крохмаль і насипаємо на серветку. Наступний крок – прикладаємо її до жирної плями. І все, боротьба з жирною плямою закінчена.

Порада 5

Щоб відмити ржавчину та чорнила використовуйте серветки зі вмістом спирту. При відсутності спиртових серветок можна використовувати звичайні серветки, змочені в медичному спирті або горілці. Поверхня стіни не рекомендується сильно терти.

Насправді все просто. Потрібно тільки розбиратися який засіб підібрати для Вашої стіни та діяти обережно. Формула “чим більше треш – тим швидше відмиєш” не працює в цьому випадку.

Для замовлення нашої продукції телефонуйте нам або звертайтеся в соцмережах.

Підпишіться на нас в Instagram та Facebook.